ČO JE TO TEN HOME Staging?

ČO JE TO TEN HOME Staging?

Iste ste už o tom počuli. Prišlo to k nám zo zahraničia a ak to funguje v desiatkach krajín sveta, bolo by naivné si myslieť že práve na Slovensku to fungovať nebude. Funguje to!

 

A V ČOM SPOČÍVA TENTO "ZÁZRAK"?

V úplne jednoduchej veci. Urobiť predávaný tovar atraktívnejšie. V tomto prípade byt či dom. Z rovnakého dôvodu vám v supermarkete nasvietia ovocie, pretože potom sa lepšie predáva, v autobazáre vyleštia auto, pretože potom sa lepšie predáva, žena sa do spoločnosti namaľuje, pretože sa potom lepšie ... je atraktívnejšia.

 

JE TO TROCHU VEDA

Profesionálny Home Staging nie je len to, že poupratujete, ako pred Vianocami. Je to presun nábytku, vymaľovanie, použitie dekorácií a mnoho ďalšieho. Ale poďme z toho nerobiť vedu a v prvom kroku si to trochu zjednoduš.

 

HOME Staging PO SLOVENSKU

Toto by mal vykonať spoločne majiteľ a maklér, aby sa lepšie predávalo: Samozrejme pred prehliadkou ale už aj pri fotografovaní zo záberu fotoaparátu odpracte všetko, čo sa dá nazvať neporiadkom alebo je to neusporiadané. Ešte jednoduchšie. Predstavte si, ako by daná miestnosť vyzerala v obchodnom dome IKEA a tak priestor upravte. Žiadne topánky v predsieni, kabáty na vešiaku. Z kuchyne odstrániť voľne položený riad, utierky, z chladničky magnetky a podobne. V spálni ustlať, použiť prikrívky, dekoratívne vankúše, odstrániť z nočných stolíkov poháre, budíky, zubné protézy, ... V obývacej izbe naaranžovať vankúše, dať preč noviny, schovať všetky štyri ovládače atď. V kúpeľni odstrániť šampóny, uteráky, zavesené šnúry na prádlo, vyňať deti z vane , ... V detskej izbe všetko urovnať tak, ako to musia urobiť deti pri vianočnom upratovaní. Proste poriadok, urovnané poličky, ustlať, zrovnať či úplne schovať hračky atď.

 

ČO JE CIEĽOM?

Aby bol tovar atraktívny. Ako ovocie v supermarkete, auto v bazáre či nehnuteľnosť na fotkách a videu v inzercii na internete. A samozrejme pri osobnej prehliadke. Pretože atraktívny tovar sa proste lepšie predáva. A profesionálny maklér toto vie, vie a pozná. Je dobré si od takého profesionála nechať poradiť.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov